بررسی اثربخشی آموزش ایمن سازی در برابر استرس بر امید به تحصیل، تاب آوری تحصیلی و هیجانات تحصیلی دانش آموزان دختر دوره متوسطه دوم
کلمات کلیدی:
ایمن سازی در برابر استرس, امید به تحصیل, تاب آوری تحصیلی, هیجانات تحصیلیچکیده
هدف از این پژوهش بررسی اثربخشی آموزش ایمن سازی در برابر استرس بر امید به تحصیل، تاب آوری تحصیلی و هیجانات تحصیلی دانش آموزان دختر دوره متوسطه دوم شهر حسن آباد بود. پژوهش حاضر از نوع نیمه آزمایشی و از طرح پیشآزمون- پسآزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری این پژوهش عبارت بود از کلیه دانش آموزان دختر دوره متوسطه دوم شهرستان حسن آباد که در سال تحصیلی ۴۰۲-۱۴۰۱ مشغول به تحصیل بودند. از بین جامعه آماری تعداد ۴۰ دانش آموز به شیوه نمونه گیری خوشهای از میان مدارس دخترانه انتخاب و در ادامه به شیوه نمونه گیری تصادفی در دو گروه آزمایش (۲۰ نفر) و گواه (۲۰ نفر) جایگزین شدند. گروه آزمایش به صورت گروهی طی ۸ جلسه ۹۰ دقیقهای تحت آموزش ایمنسازی در مقابل استرس قرار گرفتند. بهمنظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه امید به تحصیل خرمایی و کمری (۱۳۹۶)، مقیاس تاب آوری تحصیلی ساموئلز (2004) و پرسشنامه هیجانات تحصیلی پکران، گوئتس، تیتس و پری (۲۰۰۲) استفاده شد. نتایج حاصل با استفاده از تحلیل کوواریانس چند متغیره مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافتهها: نتایج حاصل نشان داد که آموزش ایمن سازی در برابر استرس بر امید به تحصیل، تاب آوری تحصیلی و هیجانات تحصیلی دانش آموزان اثربخش است (۰۵/۰p<). به بیان دیگر آموزش ایمن سازی در برابر استرس سبب تقویت امیدبه تحصیل، کاهش هیجانات تحصیلی منفی، افزایش هیجانات تحصیلی مثبت و تقویت تاب آوری تحصیلی در دانش آموزان شده است.
نتیجه گیری: با توجه به یافته های حاصل از این پژوهش، می توان گفت که از جمله رویکردهای مفید در جهت تقویت امیدبه تحصیل، کاهش هیجانات تحصیلی منفی، افزایش هیجانات مثبت و تقویت تاب آوری تحصیلی در دانش آموزان، آموزش ایمن سازی در برابر استرس است.
دانلودها
چاپ شده
ارسال
بازنگری
پذیرش
شماره
نوع مقاله
مجوز
حق نشر 2025 پروین میرزائی , عاطفه کشاری (نویسنده)

این پروژه تحت مجوز بین المللی Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 می باشد.